Angela Kaijen

Iedere dag de beste versie van jezelf zijn!


Mijn ouders vonden het op jonge leeftijd al belangrijk dat ik aan sport ging doen. Dus ben ik op 6 jarige leeftijd begonnen met ballet. Ik was toen echt een ‘meisje-meisje’, dus dat pakje met tutuutje en dat roze vond ik gewéldig. Mijn moeder vond het ook helemaal goed want van ballet kreeg je een rechte rug en van turnen niet. Aangezien ik als baby al rugproblemen had, was ballet de perfecte sport. 

Ik heb 6 jaar aan ballet gedaan. Toen werd mij voorgesteld om als 12 jarig meisje naar het conservatorium te gaan. Ik vond mijzelf daar veel te jong voor en ben toen gestopt met ballet. Ik wilde wel iets in die richting blijven doen met dat sierlijke en op muziek dus ben ik bij een kunstzwemvereniging gegaan. Ook dit heb ik 6 jaar gedaan tot ik 18 was. Ik vond het echt super leuk om te doen maar het was niet meer te combineren met mijn studie, waarvoor ik ook op kamers woonde dus alleen in de weekenden thuis was. 

Ondertussen was ik ook begonnen met theaterdansen. Waarmee ik Nederlands kampioen ben geweest met het team. Dat heb ik tot mijn 19e gedaan. 

Toen ik gestopt ben met mijn opleiding ben ik ook gestopt met sporten. Ik ging in het buitenland werken en daarna veel in de horeca, dus had geen tijd om te sporten.

In 2010 heb ik een jaar samengewoond met mijn beste vriendin en die heeft mij meegesleept naar de sportschool. Ik ben toen begonnen met lessen bodypump en Xco, wat ik ongeveer 2 jaar intensief heb gedaan. Vanuit daar ben ik met gewichten aan de gang gegaan en ben ik veel aan krachtsport gaan doen. Dit heb ik afgewisseld met 4 jaar lang softbal spelen. Maar dat vond ik op een gegeven moment niet meer te combineren.

Krachtsport was helemaal ‘mijn ding’, zwaar trainen vond ik geweldig. Tot er in 2017 een hernia in mijn rug werd ontdekt. Ik kon niks meer. Ik heb een jaar niet kunnen en mogen sporten en het gelukkig daarna wel weer rustig op kunnen pakken. Van 2x in de week naar 3x in de week en weer opbouwen qua gewicht. Dat was ook het punt waar ik dacht van ‘hey, dit lijkt me leuk om te doen’, om mijn werk van te maken. Mensen helpen een betere versie van zichzelf te laten worden door middel van sport en voeding. Koken en bakken vind ik namelijk superleuk om te doen, lekker nieuwe dingen uitproberen. Heerlijk!!!!! Maar niet gedaan.... Ook omdat ik dacht ‘dan moet ik stage lopen’ en ‘bij wie moet ik dat dan doen?’. 

Tot ik in 2022 bij Ralf terecht kwam. Net weer verhuisd naar Deventer, dichterbij om lekker te sporten! Ik kreeg de kans om de opleiding tot personal trainer te volgen. Niet meer met de gedachte ‘dan moet ik stage lopen’, maar ‘jeeej hier heb ik zin in, ik kan hier zoveel leren!’. 

Begin 2023 ben ik begonnen met een traject om helemaal droog te trainen. Om te kijken en ervaren wat dat fysiek met mij doet, maar ook mentaal. Zodat ik mensen nog beter kan begeleiden om de beste versie van zichzelf te laten worden! Spreekt jou dit aan en wil je ook de beste versie van jezelf worden, stuur ons dan gerust een berichtje en dan zien we je snel!