Personal training

Persoonlijke begeleiding door een trainer die met jou doelen stelt en een passend plan maakt.

Personal training

Persoonlijke begeleiding

Persoonlijke begeleiding door een trainer met kennis van zaken, die met jou doelen stelt en een passend plan maakt en volgt om deze doelen te bereiken. Iemand die je pusht wanneer nodig, op je houding en technische uitvoeringen let en (onder) wijst en je af en toe misschien zelfs even afremt.

 Wij willen dat trainen effectief is maar ook leuk en uitdagend. Iets wat door je trainer wordt geboden en als vast begrip wordt gezien. Die personal trainer die net dat beetje extra brengt in zijn begeleiding door als trainer, die push, die grap, maar zeker ook DE kennis en drive meebrengt die jou gaat helpen bij het behalen van je doelen.

Een trainer die net wat breder denkt, verder kijkt en creatiever omgaat met jouw mogelijkheden in de manieren van trainen en begeleiden. Door samen een plan op te stellen waarin je doelen, de weg erheen en de toetsingsmomenten staan, worden ook afspraken gemaakt over wat de trainer doet en wat er van jou als sporter verwacht wordt. En het principe dat vanaf dan gaat spelen heet, VERANTWOORDING nemen en verantwoordelijkheid afleggen aan elkaar. Samen gaan we ergens voor en beiden weten wat er te doen staat. Dus …vanaf dan is het DOEN!


De voordelen van een personal trainer op rij

1. Het is educatief

 Personal trainers zijn getraind in de begeleiding van lichaamsbeweging en weten als geen ander hoe lichaamsbeweging een positieve invloed op het lichaam heeft. Personal trainers kunnen de best passende schema en oefeningen samenstellen om jou veilig je doel te laten bereiken.

2. Hulp bij de juiste lichaamshouding

 Met de begeleiding van een personal trainer leer je een correcte houding en trainingstechniek aan wat van grote waarde in de rest van je leven zal blijken. Door deze correcte en efficiënte uitvoering tijdens je trainingen zul je een maximaal resultaat behalen.

3. Hulp met persoonlijke wensen

 Iedereen is anders en heeft andere voorkeuren. Een personal trainer gespecialiseerd begrijpt dat de voorkeuren, interesses of een oude blessure invloed kunnen hebben op je vermogen bepaalde dingen te doen of te bereiken. Daarom zal een personal trainer ook altijd met jou op basis van een persoonlijk passend plan aan het werk gaan.

4. Hulp bij het stellen van realistische doelen

 Basis uitgangspunt dat wij hebben is dat alles mogelijk is! Mits de persoonlijke omstandigheden fysieke mogelijkheden en inzet optimaal zijn. Daarom is het belangrijk samen realistische doelen te stellen. Voor alles is een manier of een tijdspad. Wij helpen je met een realistisch tijdsbestek en met tussendoelen, zodat je je succeservaring op weg naar je grote doel ervaart en je continu vooruitgang boekt. Dit werkt motiverend en is overzichtelijk op je pad naar succes.

5. Hulp bij specifieke doelen, zoals training voor een evenement

 Naast het stellen van realistische doelen kan een personal trainer je helpen specifieke doelen te bereiken. Soms hebben we een persoonlijk doel of reden om iets te bereiken, zoals bijvoorbeeld een speciaal sportevenement of een bruiloft. Je persoonlijke trainer helpt bij het toespitsen en concentreren op de specifieke vereisten om dat doel te behalen.

6. Hij houdt je verantwoordelijk

 Hoe vaak gebeurt het niet dat iemand `s avonds op de bank of in bed zegt “morgen als ik wakker ben ga ik naar de sportschool”. En vervolgens ‘s ochtends besluit toch maar een uurtje te blijven liggen. Je personal trainer houdt je verantwoordelijk voor hetgeen je als doel, programma en trainingsschema hebt. Afwijken van hetgeen je je voor hebt genomen gaat makkelijk, maar als je weet dat je trainer op je zit te wachten of je belt bij afwezigheid, zijn we snel gemotiveerder om toch te komen en zo echte resultaten te bereiken.

7. Geen verspilde tijd = maximale resultaten

 Een personal trainer zorgt ervoor dat je trainingen en oefeningen zo effectief mogelijk zijn. Zodat je geen energie verspilt, tussen de sets of rondes door is er geen tijd voor bijzaken.

8. Hij helpt bij meer dan fitness alleen

 Onze personal trainers hebben naast de sport secundaire kwalificaties zoals voedingsbegeleiding, coaching op gebied van life craften en ervaring in de GGZ. Door de combinaties van vaardigheden kun je rekenen op een brede doch specifieke begeleiding. 

9. Hij verbetert je geestelijke gezondheid

 Lichaamsbeweging draagt positief bij aan je geestelijke gezondheid dus door je in beweging te zetten en te houden draagt je personal trainer hierin bij. Maar, onze trainers zijn ook bekend met coaching op levens- en professionele gebieden. Life Craften, je leven inrichten zoals je wenst is iets wat iedereen zou toch willen?

10. Hij is een officieuze therapeut

 Tijdens je sessie zul je mogelijk, voor of na het sport gedeelte spreken over je week, hoe het werk verloopt of wat er verder in je leven gebeurt en welke uitdagingen je hierbij tegenkomt. Praten met iemand die alleen jouw gezondheid en geluk in gedachten heeft, kan een heel therapeutisch zijn.

11. Hij helpt je goede gewoonten te ontwikkelen

 Je personal trainer kan je helpen met het opbouwen van goede, positieve en gezonde gewoonten en daaraan gekoppeld je afscheid helpen nemen van de negatieve, slechte en ongezonde gewoonten. Het klinkt allemaal vaak makkelijk “gewoon niet meer doen” of “is een kwestie van doen“ maar de dingen in het dagelijks leven hebben invloed op je continuïteit en slagingskans. Zo ook je personal trainer die je zal helpen om de juiste passende gewoonten eigen te maken.

12. Gepersonaliseerd trainingsprogramma

 Een personal trainer heeft de kennis en ervaring een op de persoon toegespitst trainingsprogramma te ontwikkelen. Een programma dat jou op een efficiënte en veilige manier helpt je doelen te bereiken. Waar oefeningen in zitten die echt nodig zijn, maar deze ook afgewisseld met persoonlijke voorkeuren, want plezier is een grote factor van een slagingskans en motivatie vasthouden.Een personal trainer heeft de kennis en ervaring een op de persoon toegespitst trainingsprogramma te ontwikkelen. Een programma dat jou op een efficiënte en veilige manier helpt je doelen te bereiken. Waar oefeningen in zitten die echt nodig zijn, maar deze ook afgewisseld met persoonlijke voorkeuren, want plezier is een grote factor van een slagingskans en motivatie vasthouden.

13. Het past in je schema

 Je personal trainer werkt met je samen! Hij zal zich aanpassen aan jouw wensen wat betreft tijd en mogelijkheden. Dit betekent niet dat hij je gaat vermaken, dit betekent dat die in samenspraak met jou je stok achter de deur is en tegelijk de flexibele houding zal laten zien om in de jou passende tijd bezig te gaan en zijn.

14. Flexibel qua locatie

 Ook op dit punt werkt de personal trainer met je samen! Niet iedereen vindt het trainen tussen anderen op de sportschool prettig. Niet iedereen wil alleen maar binnen, of buiten trainen. Er zijn ook mensen die thuis willen trainen, maar wel met de professionele begeleiding van een personal trainer. Dit is allemaal mogelijk. We maken samen afspraken en plannen onze trainingen daar waar het effectief en wenselijk kan verlopen.Ook op dit punt werkt de personal trainer met je samen! Niet iedereen vindt het trainen tussen anderen op de sportschool prettig. Niet iedereen wil alleen maar binnen, of buiten trainen. Er zijn ook mensen die thuis willen trainen, maar wel met de professionele begeleiding van een personal trainer. Dit is allemaal mogelijk. We maken samen afspraken en plannen onze trainingen daar waar het effectief en wenselijk kan verlopen.

15. Hij daagt je uit

 Je personal trainer daagt je uit op fysiek vlak, maar zeker ook op mentaal vlak. Je personal trainer wil jou helpen de beste versie van jezelf te worden, te zijn en te blijven.

In jou zit ook de potentie grote prestaties te leveren. Voor de één is dit een event zoals een Viking run voor de ander kunnen dat foto’s bij een bruiloft zijn of een bepaald BMI halen.

Jouw Personal trainer zal je helpen het verschil te voelen en ervaren van “wat is dat moeilijk”, “ik haal dit nooit” of “kan iemand als ik dit wel?” naar “IK HEB HET GEDAAN!”