Bedrijven

Boksen als bedrijfstraining of een leerzame clinic voor je medewerkers of collega's organiseren in Twello.

Bedrijven

Boksen, teambuilding of een bedrijfsactiviteit

De workshops of clinics kunnen bij ons in Twello plaatsvinden, maar ook op de locatie van jouw keuze. Daarnaast is een training in de buitenlucht ook mogelijk. Ook een bootcamp op de parkeerplaats behoort tot onze mogelijkheden.

Elke bedrijfsactiviteit die wij organiseren is maatwerk. De nadruk ligt op samenwerken, verbinden, loskomen óf juist op grenzen stellen. Een boksworkshop is uitermate geschikt als aanvulling op een bedrijfstraining, heisessie, teambuilding, studiedag, coachingstraject of gewoon als een spannend uitje voor jouw organisatie.

Wat kunnen jullie verwachten?

De basis bestaat uit een goede warming-up en uitleg van de bokstechniek die we gaan gebruiken. (Wij sparren tijdens de workshops niet, of indien gewenst, alleen op het lichaam.) Dan gaan we aan de slag met elkaar en proberen we de geleerde technieken samen uit. We geven elkaar feedback, moedigen elkaar aan en als het nodig is motiveren we elkaar. Boksen is namelijk samenwerken, verbinding maken, leren uitdelen en leren incasseren. We sluiten af met een cooling-down.

De begeleiding is in handen van enthousiaste trainers, mensen met ruime ervaring en grote communicatieve vaardigheden. Uiteraard is de boksclinic veilig voor de deelnemers. Wij zetten dagelijks boksen als therapievorm in, het is een lichaamsgerichte therapie. Tijdens de workshop is er dan ook ruimte voor samenwerking, boosheid, ontspanning, plezier, verbinding maken met je eigen lijf en het uiten van emoties. Intussen hebben we aandacht voor zaken als een juiste lichaamshouding.

Boksen is stoer, maar ook efficiënt. Het is goed voor de emotionele en fysieke conditie. Tijdens de sessie wordt al snel duidelijk wat jouw (communicatie-)stijl is en wat hier de voor- en nadelen van zijn. Je bokst zoals je bent en je bent zoals je bokst.

Boksen is samenwerken

Wil jij jouw medewerkers, collega's of klanten een workshop geven die daadwerkelijk verbindt en bovendien uitdagend is? Boksen is dé manier om uiting te geven aan jouw gevoel en om samenwerking te verstevigen.


Voordelen voor werkgevers

De voordelen voor werkgevers zijn enorm;
- Aantrekken en behouden van talent, steeds meer medewerkers vinden een faciliterende en gezondheid stimulerende werkgever belangrijk.
- Minder ziekteverzuim, medewerkers met een workout routine melden zich minder vaak ziek
- Productiviteit op de werkvloer, sporten boost de motivatie en productiviteit van je medewerkers.
- Maximaal fiscaal voordeel, door gebruik te maken van de juiste regelingen bespaar je gemiddeld 18% op sociale werkgeverslasten

Vijf redenen om als werkgever sporten te stimuleren

1. We sporten te weinig

De coronacrisis laat zijn sporen na op de fitheid van (werkend) Nederland. Het onderzoek Zo Sport Nederland van NOC*NSF laat keihard zien dat we in ‘Sportland Nederland’ zelden of nooit zo weinig hebben gesport als in 2020 en 2021.De coronacrisis laat zijn sporen na op de fitheid van (werkend) Nederland. Het onderzoek Zo Sport Nederland van NOC*NSF laat keihard zien dat we in ‘Sportland Nederland’ zelden of nooit zo weinig hebben gesport als in 2020 en 2021.

Werknemers die te weinig sporten en bewegen melden zich vaker ziek, werken minder productief en ervaren meer last van stress (met alle risico’s op burn-out en langdurige uitval). Het is daarom nu extra belangrijk om jouw medewerkers aan het sporten te krijgen.

2. We missen de sociale uitlaatklep

Door de beperkende coronamaatregelen zien we onze familie, vrienden en collega’s minder in levenden lijve. Klinisch neuropsycholoog Erik Matser zei in augustus 2020 al: “Vier miljoen mensen staan mentaal op omvallen. We zijn van nature sociale wezens. We zitten in een snelkookpan en de rek van wat we kunnen hebben is eruit.” Sport verbindt en verbroedert. Door te sporten ontmoeten we collega’s en anderen weer. Zo breiden we ons netwerk uit en dat is ook buiten de sport vaak handig.

3. We hebben vaker depressieve gevoelens

Het Trimbos-instituut ziet een toename van psychische klachten door de coronacrisis, zoals gevoelens van depressie en angst en problemen met slapen. Sport en beweging kunnen dat voor een groot deel oplossen. Door te sporten maak je endorfine aan, het geluk hormoon. Hoe vaker je werknemers sporten, hoe blijer ze worden. En dat heeft weer effect op hun zelfvertrouwen. Elke keer sporten groeit het zelfvertrouwen door de vooruitgang die ze boeken. Met bedrijfssport werk je aan gelukkigere werknemers.

4. We omarmen online sporten

Een positieve erfenis van de lockdown is dat we het online sporten massaal hebben ontdekt. Een moderne werkgever faciliteert dit dus ook. Voorbeelden van populaire online sporten zijn online HIIT-trainingen, yoga, Bodypump en CrossFit. Ideaal voor als je werknemers deels thuis blijven werken, als korte fitte snack tussendoor of uitlaatklep na het werken.

5. We willen niet ziek worden

Nog een positief effect van de coronacrisis: een deel van de Nederlanders greep de pandemie aan om af te vallen of aan de conditie te werken uit angst om ziek te worden. Verschillende studies laten zien dat zowel matig als intensief sporten goed is voor ons immuunsysteem.

Als je medewerkers voldoende sporten, zorgt hun lichaam ervoor dat hun witte bloedcellen indringers beter buiten houden. Sporten ze weinig, dan doen de witte bloedcellen daar langer over. Sporten draagt ook bij aan betere nachtrust, een beter humeur en een betere weerstand. En dus minder ziekmeldingen voor je organisatie.

Wij helpen u graag om sporten voor uw medewerkers te faciliteren.