Boksen & kickboksen

Bij ons leer je en kun je genieten van alle mooie aspecten van de sporten.

Boksen & kickboksen

Boksen & kickboksen

Sporten die vaak in een zin genoemd worden, maar toch erg verschillend zijn. Boksen en kickboksen zijn beide fysiek intensieve vechtsporten. Veel mensen hebben een gewelddadig beeld van de sporten, maar de discipline en respect die voorop staan in de sport maakt het een mooi gecontroleerd spel.

Gewoon beter worden in kickboksen of boksen, weerbaarder worden of lekker ontladen door even (gericht) los te gaan. Conditie en kracht verbeteren op een andere manier dan puur cardio of krachttraining. Reactie vermogen verhogen, maar ook omdat het verschrikkelijk leuk is.

Bij ons leer je en kun je genieten van alle mooie aspecten van de sporten. Fanatieke trainers die er op gebrand zijn je op een effectieve en leuke manier de onderdelen van de sport te leren en te laten beleven. Want dat is iets dat je doet bij ons; de sport beleven.

Naast het feit dat boksen een zeer goede cardiovasculaire sport is waarbij conditieverbetering en vetverbranding een logisch gevolg kunnen zijn. Zijn de sporten an sich, technische sporten met een ultra duidelijke doelstelling, je tegenstander raken terwijl je zelf zo min mogelijk geraakt wordt.

Met boksen door middel van stoottechnieken met de handen en met kickboksen wordt dit arsenaal aan technieken uitgebreid met trappen en knieën. Elke school of stroming heeft zijn eigen stijl. Onze stijl van lesgeven, trainen en uitvoeren is er een gebaseerd op basis technieken die worden afgewisseld met een verrassing.

Veel bewegen, snel reageren en de regie pakken in wat je doet.

Niet om hoe het eruit ziet, maar hoe het meest effectief is en waarbij wordt gekeken naar de eigen talenten van de vechter/sporter. (Kick)-Boksen is dus niet zomaar slaan en schoppen. Het is toepassen van stoot en traptechnieken zonder zelf een doelwit te zijn. Voetenwerk, hand-oog coördinatie, lenigheid, kracht en conditie worden aangevuld met vechtintelligentie. Je kunnen aanpassen en je technieken zo effectief mogelijk toepassen. Zowel op kracht , snelheid, als je ritme van de combinaties.

Sportief uitdagend en interactief. Mentaal ontladend en te koppelen aan thema’s in het leven. Daarom wordt kickboksen en boksen ook ingezet tijdens onze coaching programma`s en weerbaarheid- en agressieregulatie trainingen. Neem bijvoorbeeld het afstand en nabijheid spel in de sport, deze is vaak 1 op 1 te koppelen aan situaties in het leven.

Sparren, het in spelvorm een gevecht nabootsen is iets dat dus helemaal niet standaard is. Veel mensen vinden de sport leuk, maar moeten er niet aan denken zelf geslagen of geschopt te worden of iemand echt te slaan of te schoppen.

Hierom zijn er veel mensen die in de vorm van personal training bijvoorbeeld 1 op 1 met een trainer trainen. Werkend met stootpads, trapkussens en verschillende vormen van bokszakken.

Ook kun je ervoor kiezen in de vorm van bokszaktraining te trainen, hierbij train je in individueel of in een groep bij een groepsles met bokszakken waarop de technieken worden uitgevoerd. Een goede training wat betreft je kracht en conditie. Het slaan tegen een “Heavy bag” zware bokszak ontwikkeld stoot en trapkracht die je ongeremd kunt trainen.

Lekker losgaan zonder op te hoeven letten of je je trainingsmaatje pijn doet.

Door de afwisseling in de training van technieken, ritmes en tijden is dit een fantastische cardiovasculaire training.

Ook kun je “het spel” uitgebreid trainen en oefenen in de groepslessen kickboksen.

In deze lessen worden alle aspecten getraind en geoefend onder leiding van een trainer die ervaren is in de sport. Een groepsles zal na de warming up steeds andere onderdelen bevatten. Daarbij zal er veelal met een “buddy” getraind worden zodat je samen binnen de groep de oefeningen doet ter verbetering van je techniek, conditie en vecht intelligentie.

Het al eerdergenoemde “sparren” kan licht terugkomen in de groepslessen, maar zal zeker terugkomen in het vaste Spar-moment van de week.

Deze spar training is voor de mensen die ook dat laatste aspect van het kickboksen en boksen willen trainen, leren en ervaren.

Sparren is het nabootsen van een gevecht, met dien verstande dat dit gebeurt op een rustigere manier met het uitgangspunt elkaar wat te leren en laten leren.

Niet om elkaar te beschadigen of op de plek te zetten. Maar puur om hetgeen je hebt geleerd, te leren toe te passen.

“Iedereen heeft een plan, totdat die een klap op zijn gezicht krijgt” Mike Tyson.

Om deze reden is het al goed deze trainingen te volgen. Het ervaren om gestoord te worden, je afstand en timing af te stemmen en het samen bezig te zijn.

Knokken verbroederd, dit klinkt misschien gek.

Maar tijdens deze trainingen worden de sterkste trainingsbanden gevormd tussen sporters. Op een of andere manier brengt dit net dat beetje extra voor veel mensen.

Niks is duidelijker, opener en eerlijker dan twee mensen die tegenover elkaar staan en zeggen “ik ga jou slaan”.

Vanuit respect en leergierigheid elkaar beter maken!